Noter online

Välkommen till en tipssida om noter online. Skillnaden mellan den här sidan och den om gratis noter är att jag här inte tänker låta mig begränsas av tvånget att något ska vara gratis. Det är fortfarande en sanning att det går att hitta noter förhållandevis billigt på nätet. Vill du läsa ännu mer om ämnet noter online efter att ha betat dig igenom den här artikeln rekommenderas Musik-instrument.se.

Köpa noter online

Jag har erfarenhet av en rad nätbutiker där man kan handla noter. Jättelika Amazon.com (eller mer relevant för oss svenskar - Amazon.co.uk) erbjuder bra billiga alternativ för många olika noter. Jag har köpt ett tiotal olika notböcker där, och leveransen fungerade perfekt även när jag fortfarande bodde i Sverige (räkna med att noterna dimper ner i brevlådan runt fem arbetsdagar efter det att du gjort beställningen). Vidare finns det ett enormt utbud på amerikanska Sheetmusicplus.com, varifrån jag köpt ett par filmmusikpartitur och partituret till Dvoraks nionde symfoni.

Det finns en rad svenska nätbutiker där man kan köpa noter, däribland Notpoolen och Notlagret. Jag har själv ingen erfarenhet av dessa butiker men har hört goda ord om dem. Notlagret i synnerhet verkar också dela ut rabattkuponger lite varstans, så kolla upp det. I synnerhet om du är student!

Ladda ner noter från nätet

noter-online-roda-noter.jpgNej, man garanteras inte samma kvalitet som om man faktiskt köper ordentliga, fysiska noter. Men man får ner priset riktigt ordentligt om man väljer att ladda ner noter digitalt. Sedan kan man förstås skriva ut dem på egen hand, och i helt ok kvalitet om man väljer rätt försäljare. Min rekommendation är Musicnotes.com, som räddat livet på mig ett antal gånger då jag behövt specifika noter, men inte haft tid och vänta (eller haft dåligt med pengar för stunden. Om du laddar ner noter från Musicnotes så får du direkt tillgång till dem genom ett litet program som du laddar ner från samma hemsida. Allt som allt en mycket smärtfri process. Programmet i fråga kan också spela upp noterna med enkla MIDI-pianotoner, vilket kan vara till god hjälp.

"Noter online" publicerades den 6 september 2012.


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)